PAK HET ENERGIEVERLIES IN UW WONING AAN

We nemen stap voor stap afscheid van stookolie en aardgas. Zo kunnen we ons beter wapenen tegen oplopende energiefacturen en tegelijk beperken we onze CO2-uitstoot. We stappen over op slimme, zuinige en groene alternatieven. Op ‘lage temperatuur’ verwarmen is de toekomst, met een warmtepomp bijvoorbeeld of door aan te sluiten op een warmtenet.

Probeer nu al aan de slag te gaan. Zo kunt u langer genieten van de voordelen.

Zo pakt u het energieverlies in uw woning aan:

  • De eerste stap is uw woning goed isoleren, de hele ‘gebouwschil’.
  • Wie in een goed geïsoleerd huis woont, kan zuinig verwarmen, met ‘lagetemperatuurverwarming’. Verwarmen op lage temperatuur gebeurt met verwarmingselementen die veel warmte afgeven: vloerverwarming, aangepaste radiatoren of ventilo-convectoren. Dat is veel efficiënter en zorgt voor een grote energiewinst.
  • Als uw woning zover is, bent u klaar voor een warmtepomp of om aan te sluiten op een warmtenet. Vandaag zijn ze nog eerder zeldzaam, maar in de toekomst mogen we meer warmtenetten verwachten. Vooral wijken met een dichte bebouwing kunnen via zo’n net nuttig gebruik maken van restwarmte van bijvoorbeeld een bedrijventerrein in de buurt, of van groene warmte.

Meer informatie over toekomstgericht verwarmen en hoe u eenvoudig kunt testen of uw huis er klaar voor is

De Vlaamse overheid ondersteunt met de Mijn VerbouwPremie en de goedkope Mijn VerbouwLening. U doet er goed aan niet langer uit te stellen, maar nu te renoveren. Terugverdientijden van energiebesparende investeringen zijn nóg interessanter bij hoge energieprijzen.

Wilt u uw energieverbruik nog verder terugdringen? We hebben nog meer inzichten, investeringsadviezen en eenvoudige tips voor u.

Veka Duurzaam Verwarmen