Meemetdestroom.be: een campagne over energie!

Meemetdestroom.be: een campagne over energie!

Een marktonderzoek bracht in het voorjaar van 2021 aan het licht wat u allemaal weet over de energietransitie. En dat bleek onvoldoende ...

We willen allemaal wél meewerken aan een gezonder leefmilieu, om de planeet gezond achter te laten voor onze (klein)kinderen en om onze energiefactuur betaalbaar te houden. Maar we weten niet goed waar we naartoe moeten, wat de bedoeling is van alle overheidsmaatregelen en wat we zélf nog meer kunnen doen.

Exact daarom startte Vlaams minister van Energie de informatiecampagne Meemetdestroom.be die de komende jaren zal lopen, in samenwerking met het Vlaams Energie- en Klimaat agentschap (VEKA) en netbedrijf Fluvius,

Mee Met De Stroom

Via die campagne willen we de energietransitie, en alles wat daar daarbij hoort, beter bekend maken in Vlaanderen. We willen informeren, maar ook geruststellen én aanzetten tot actie. Da’s belangrijk, want elke zet telt, en die gezamenlijke inspanning is zeker nodig.

‘Zuiniger, slimmer en groener’

‘Elke zet telt, voor een groots effect’. Dat geldt voor de energietransitie als geheel, maar zeker ook voor elk Vlaams gezin op zich. Er zijn immers heel wat grote en kleine dingen die u kunt doen om mee te gaan met de stroom.

Niet onlogisch dus dat we kozen voor dominoblokjes als centraal beeld in deze campagne. Ook hier zorgt het samenspel van heel wat kleine en grote blokjes voor een mooi en opvallend effect.

Inhoudelijk kozen we voor de slogan ‘Zuiniger, slimmer en groener’, die zal terugkeren in de visuele uitingen van de campagne zoals de tv-spots, website en digitale spots. Alles wat u kunt doen om uw woning, gewoonten of gedrag bij te sturen in de richting van de energietransitie, valt perfect samen te vatten in de drie sleutelwoorden:

  1. Zuiniger: spring zo spaarzaam mogelijk om met energie
  2. Slimmer: vervang fossiele brandstoffen stap voor stap door efficiënte elektrische alternatieven
  3. Groener: kies zo vaak mogelijk voor groene energie

Bekijk hier de TV spot

Sterker samen!

De energietransitie is een werk van lange adem en vraagt inspanningen van iedereen. Er zijn ook heel wat verschillende partijen bij betrokken zoals bedrijven, regulatoren, energieleveranciers, belangenorganisaties, lokale besturen en vakverenigingen.

Daarom roept Meemetdestroom.be ook hen op om mee te werken. Zowat al die partijen onderschrijven immers het belang van de energietransitie en een uniforme communicatie naar elke Vlaming door de centrale boodschappen samen uit te dragen.